søndag den 29. september 2013

Jord til bord (gruppe-opgave)



Mormor-mad


Camilla og jeg har valgt at gå i gruppe sammen og emnet som vi har valgt, bliver med en historisk tilgang. Vi har valgt at tage udgangs-punkt i målgruppen voksne udviklingshæmmede. Med denne målgruppe vil vi lave et fiktivt pædagogisk forløb, der sagtens kan udføres i praksis. Til forløbet vil vi anvende SMTTE modellen, redegøre for hvilken forståelse fra omverdenen vi ønsker at fremme og inddrage litteratur, der er basseret på netop denne målgruppe. 

Vi har valgt at lave flere forskellige ting og dokumentere det både på Camillas og min blog. Menuen vi har sat sammen, er en gammel sønderjysk ret ved navn Snysk. Det er oprindelig en sommer-spise, men vi prøver nu alligevel at lave den med årstidens råvarer :O)



"Men for at finde det største væld af egnsretter, skal man ifølge gastronomerne søndenom og til Sønderjylland, hvor man finder alt fra surrib til solæg, honningkager og døde frikadeller. Men spørger man især de mere modne alsingere, hvad der er den frodige øs »nationalret«, får man sikkert svaret: Snysk.

– Det er i princippet en opbagt mælk med grøntsager i. En gammel fattigmandsspise. Du finder ligeså mange variationer af snysk, som der er folk, der tilbereder det", siger Jan Jørgensen, køkkenchef på Sottrupskov Kro.


Som tilbehør har vi et godt brød, rødbeder og frikadeller - alt hjemmelavet naturligvis :O)

Vi starter med brødet:

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broed


dejen samles og hæver 12 timer.


Fad med olie og mel, så den slipper når den skal i gryden.



Dette brød skal bages i en gryde i ovnen - for mere info se link til opskriften.


1 kommentar: