mandag den 6. maj 2013

Biotop





Biotop den 06-05-2013




I dag er det høj solskin, så derfor har jeg taget farvekortene med igen. Temp. siger 20,5 og naturen har rigtig travl med at folde sig ud. 


Det var den gule farve, der tiltrak de flyvende insekter....her en lille bi.

Tusindfryd/bellis jeg har læst at de er spiselige, nogle af sorterne.

En rågefjer...der er mange råger i området, da der er store træer, hvor de er ved at bygge rede i.

Skovanemone

Jeg er her ved at få blomsterne presset og vil lave et eller andet krativt med dem, når de er tørret :O)



Tusindfryd:

tusindfryd, Bellis, slægt af kurvblomster med syv arter i Europa og Middelhavsområdet. Det er meget lave, en- eller flerårige urter med relativt små kurve med gule skiveblomster og hvide eller rødligt anløbne randblomster. Se også kurvblomstfamilien.
Den danske art tusindfryd (Bellis perennis) er almindelig somukrudt i græsplæner samt på græsmarker, ved veje etc. Arten dyrkes også i former med fyldte blomster.

Skovanemone:
anemone, Anemone, slægt i ranunkelfamilien med ca. 120 arter, hovedsagelig i den nordlige tempererede zone. De flerårige urter blomstrer oftest om foråret og breder sig med underjordiske jordstængler; ofte kan man afgrænse forskellige kloner af hvid anemone ved små forskelle i bladform og blomsterfarve. Bladene er grundstillede og fligede eller lappede. Stænglen har en krans af tre såkaldte svøbblade. Blomsten har en enkelt krans af fem eller flere kronbladsagtige blosterblade. Frugten er en flerfoldsfrugt, og småfrugterne er nødder, der hos hvid og blå anemonespredes af myrer, som tiltrækkes af små fedtlegemer (elaisomer) på nødderne.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar